kemperol vedeneristeillä korjaat vuotavat katot

Urakoitsija voi katon vesieristystä tehdessään joutua yllättävään tilanteeseen, jossa rakenteiden yksityiskohtien suunnittelussa ei olla huomioitu rakenteen kokonaistoimivuutta ja vedeneristystä riittävän hyvin. Tällaisia yksityiskohtia vesikatoilla ovat katon tuuletuksen järjestäminen ja läpiviennit sekä erilaisten materiaalien liitännät katon rakenteissa. Ilmastointihormit, tarkistusluukut ja viemärin tuuletusputket voi myös olla suunniteltu liian lähelle toisiaan jolloin vesitiiveyden varmistaminen vaikeutuu.

Lumelle, vesisateelle, auringon paahteelle ja tuulille altistuvat tasakatot ovat erityisen haastavia vedeneristyksen suhteen. Tasakatoilla voi katemateriaalien lämpölaajenemiskertoimet poiketa toisistaan hyvinkin paljon. Lämpötilojen vaihtelut ja ympäristön vaikutus voivat aiheuttaa katemateriaaleihin vaurioita. Yleisimmin vauriot ovat vuotoja saumojen, läpivientien ja päällysrakenteiden ympärillä.

Vanhat konesaumapeltikatot ovat myös vesivuodolle herkkä kattotyyppi. Vanhojen konesaumakattojen pellit on monesti liitetty yhteen vain kertasaumauksella, jolloin sauma voi ajansaatossa elää ja löystyä. Katossa mahdollisesti olevat poikittaiset jatkosaumat ovat herkkiä vuodoille erityisesti jalkarännien lähettyvillä kun lumi ja jää seisoo katolla.

Saksalaisen KEMPER SYSTEM GMHB:n nestemäisten vedeneristeiden valikoimasta löytyy ainutlaatuisia tuoteratkaisuja vedeneristystä vaativiin uudis- ja korjausrakentamiskohteisiin. Kaikille alustoille sopiva, hajuton ja liuotinvapaa KEMPEROL® 2K-PUR vedeneristyssysteemi on suunniteltu erityisesti vaikeisiin ja teknisesti haastaviin kattorakenteisiin. Tuote soveltuu asennettavaksi tilanteissa, joissa liuottimia ja vapautuvia höyryjä on vältettävä (esim. kiinteistön ilmastointi) ja kun tulityön mahdollisuutta ei ole (esim koulut ja terveysasemat).

KEMPEROL® 2K-PUR tuotteella voidaan paikata vuotavia kattorakenteita tai vahvistaa esimerkiksi läpivientien riskirakenteita ennen kuin niissä ilmenee ongelmia. Erilaisiin alustoihin erinomaisesti tarttuva tuote voidaan muovata muodoiltaan hyvin haastaviin rakenteisiin ja se muodostaa kovettuessaan saumattoman, joustavan ja vesitiiviin eristeen. Tuote on nopea asentaa vaikeisiinkin rakenteisiin eikä asennuksessa tarvitse erityistä laitteistoa.

KEMPEROL-tuotteiden asennus

Kahtena kerroksena asennettavan KEMPEROL -tuotteen ensimmäiseen kerrokseen tulee erikoisluja ja muovautuva fleece -vahvikekangas. Vahvikekangas päällystetään toisella kerroksella KEMPEROL -tuotetta joka levitetään tasaiseksi kerrokseksi. Tuloksena on n. 2–3mm paksuinen vedeneristyskerros, joka kovettuu ja liimautuu kauttaaltaan käsiteltävään pintaan. Kuivuttuaan tuote voidaan pinnoittaa tai maalata samaan värisävyyn alustan kanssa jolloin vedeneristys tai korjattu vuotokohta on huomaamaton.

Yleisimpiä korjauskohteita

1. Läpivientien tiivistys tai vahvistus

Kemperol 2K-PUR:in erinomainen muovattavuus hankaliinkin muotoihin on tehnyt siitä ylivoimaisen tiivistys- ja korjausmateriaalin läpivientien tiivistykseen. Kemperol-vedeneristeet muotoutuvat vaikeimpaankin muotoon ja muodostaa erinomaisen tartunnan eri materiaaleihin, kuten muovi- pelti ja teräspintoihin. Lisäksi se on huomattavasti kestävämpi kuin perinteisesti käytetty Sika-massa, sillä Kemperol-tuotteen testattu ja käytännössä todettu kesto katolla on 25 vuotta (ETAG-005 w3).

2. Konesaumakaton saumojen tiivistys ja vanhat lumiesteiden kiinnityskohdat

Kemperol 2K-PUR tuote on erityisen suosittu ammattilaisten keskuudessa varsinkin vanhojen saumojen tiivistykseen ja reikien paikkaukseen. Tuote saa erityisesti kiitosta sen erinomaisesta käytettävyydestä peltikaton maalauksen yhteydessä. Kemperol korjaus voidaan tehdä maalauksen yhteydessä suoritettavan pesun jälkeen. Korjauskohta on maalattavissa jo seuraavana päivänä. Tuote on päällemaalattavissa normaaleilla peltikattomaaleilla, kuten esimerkiksi NowoCoat Roof Top WB -peltikattopinnoitteella.  

3. Rännikourujen tiivistys Kemperol-vedeneristeellä

Kemperol vedeneristeet soveltuvat erinomaisesti mm. vuotavien piilorännien korjaukseen ja uudistamiseen. Kemperol-vedeneriste yhdessä fleece lujitekankaan kanssa muodostaa uuden kestävän n. 2-3 mm kerroksen vanhaan ränniin. Näin vuotokohdat ja ruostuneet kohdat saadaan korjattua ja eristettyä kestävästi sekä pitkäikäisesti.  

4. Aurinkopaneelien kiinnitykset ja läpiviennit sekä lämpösäteilyä heijastava Kemperol Aqua

Katolle kiinnitettävien aurinkopaneelien tukirakenne ja kiinnitysjärjestelmä suunnitellaan tapauskohtaisesti jokaiselle katolle erikseen. Rakennelmien muoto vaihtelee katon tyypistä riippuen, joten erinomaisen muovautuvuudensa ansiosta Kemperol-2K-PUR sopii erinomaisesti aurinkopaneelien tukirakenteen kiinnitysten tiivistykseen. Tuote muodostaa saumattoman ja kestävän vedeneristyksen ja se on helppo sekä nopea asentaa joko aurinkopaneelien asennuksen yhteydessä tai jälkikäteen. Kemperol tiivistys on yhtä pitkäikäinen kuin paneelien normaali käyttöikä (25 vuotta), jolloin Kemperol tuotteella tehdyn asennuksen jälkeen kiinnitysten kunnosta ei tarvitse enää huolehtia koko käyttöikänä.

Kemperol PU Aqua on valkoinen auringon lämpösäteilyä heijastava pinnoite ja vedeneriste, jolla voidaan muodostaa uusi suojaava pinnoite tasakatoille sekä samalla vedeneristää riskikohdat ja läpiviennit vedeneristeenä (lujitekankaan kanssa). Kemperol PU Aqua heijastaa tehokkaasti auringon säteilyä (SRI arvo on 87) ja siten pienentää lämpökuormaa katoilla. Lämpösäteilyn pieneneminen auttaa ilmastointien ja aurinkopaneelien hyötysuhteen kasvattamisessa, kun lämpötila katolla pienenee. Energiatehokkuus kasvaa niin ilmastointilaitteissa (ei tarvitse jäähdyttää niin kuumaa ilmaa) ja aurinkopaneelien hyötyteho kasvaa lämpötilan pienennyttyä (jopa 10%). Lisäksi kaksipuoleisissa paneeleissa saadaan takaisin heijastuva säteily paremmin hyötykäytettyä. 

Tuotteet

Kemperol 2K-PUR

Kemperol LF

Kemperol PU Aqua

Kemperol Fleece 165

KemperolTiivistysVedeneristysVuotokorjaus