auringon lämpösäteilyä heijastava ja ekologinen cooling paint kattopinnoite

Kuumina kesäpäivinä kattopinta voi lämmetä hyvinkin voimakkaasti. Tämä vaikuttaa sekä katon kestävyyteen että koko rakennuksen sisälämpötilaan. Nowocoatin kehittämä innovatiivinen kattopinnoite suojaa kattoa heijastamalla auringon lämpö- ja infrapunasäteitä pois viilentäen kattopintaa ja katon rakenteita. Kun pinnoite lämpiää vähemmän, lämpiää myös itse tiilikatto vähemmän.

Tiilen pinnasta heijastuva lämpösäteily vähentää katon pintalämpötilaa jopa 10-20 astetta ja sisälämpötilaa 5-10 astetta olosuhteista riippuen. Alentunut pintalämpötila ja parantunut UV-kesto parantaa erityisesti pinnoitteen mekaanista pitkäaikaiskestoa etelän suuntaisilla lappeilla. Coolingpaint-kattopinnoite auttaa myös vähentämään rakennuksen jäähdytykseen tarvittavaa energian määrää.

Energiatehokkuutta pinnoittamalla Coolingpaintilla

Mikäli katto ja rakennus kuumenee, siirtyy lämpö myös talon huoneisiin, joko ilmastoinnin tai rakenteiden lämpiämisen avulla. Suurten lämpötilavaihteluiden tiilikatolle aiheuttamaa rasitusta sekä lämmön siirtymistä sisätiloihin voidaan vähentää Coolingpaint-kattipinnoitteella. Coolingpaintin lämpöä heijastava ominaisuus pienentää katon lämpiämistä ja siten rakennuksen yläpohjan lämpötilaa ja vähentää mm. ilmalämpöpumpulla suoritettavaan jäähdytykseen kuluvaa energian määrää.

Coolingpaint on ekologinen ratkaisu

Coolingpaint kattopinnoite voi pidentää katon elinkaarta jopa yli 20 vuotta. Katon elinkaaren pidentäminen pinnoittamalla on kustannustehokkaampi ja ympäristöystävällisempi ratkaisu verrattuna isomman hiilijalanjäljen jättävään ja paljon jätettä synnyttävään katon vaihtamiseen. Erittäin vähän haihtuvia VOC-yhdisteitä sisältävä Coolingpaint voi vähentää rakennuksen energiankulutusta ja on myös siten ympäristöystävällinen tuote. Coolingpaint on merkitty EU-ympäristömerkillä ja Joutsenmerkillä. Ympäristömerkit kertoo puolueettomasti tuotteen ympäristöystävällisyydestä – tuotteen turvallisuutta ja laadukkuutta unohtamatta.

Tuotteet:

Coolingpaint tiilikattopinnoite (julkaistaan pian!)

Auringon lämpösäteilyCoolingpaintEfektiivinen pinnoite