Hyvä hetki katsoa katolle

Keväällä lumen sulaessa on sopiva hetki katsoa katolle ja mitä lumen alta alkaa paljastumaan. Jos edellisestä tiilikaton huollosta on jo vierähtänyt tovi, voi olla paikallaan sopia kattourakoinnin ammattilaisen kanssa katon kunnon tarkastamisesta ja ajankohtaisista huoltotoimista.

Tiilikattoa ei tarvitse aina vaihtaa 

Tiilikatteen alarakenteiden ollessa kunnossa, on katon toimivuutta sekä elinkaarta mahdollista jatkaa osaavan urakoitsijan toimesta. Näitä toimenpiteitä voi esimerkiksi olla: 

- sammalkasvuston poisto (suoritetaan kaikissa huoltotoimissa)

- tiilen rakenteen suojaaminen veden imeytymiseltä

- tiilen pinnoitteen uusiminen uudella pinnoitteella

- muut katon rakenteellisten osien vedeneristäminen ja esim. harjatiivisteen lisääminen

Tiilikatto on rakenteellisesti täysin poikkeava esim. peltikattoon tai huopa-/bitumikermikattoon verrattuna:

- tiilikatolla yksittäiseen tiilen rakenteellisen ongelman voi korjata helposti vaihtamalla tiileen uuteen

- tiilikaton muita teknisiä ominaisuuksia on mahdollista parantaa säännöllisellä huollolla ja esim. asentamalla harjatiiviste tai kattoturvatuotteita

- toisin kuin muissa kattotyypeissä on erittäin harvinaista, että katto saavuttaa kokonaisuudessaan tilanteen missä katteen vaihto on ainoa vaihtoehto 

Tiilikatteen elinkaaren pidentäminen sekä teknisen toimivuuden ja huoltovälin hallinta on taloudellisesti kannattavampaa kuin koko katteen vaihto ja se on lisäksi myös ympäristöystävällisempi ja ekologisempi vaihtoehto.

Nowoclean puhdistusaine

Pinnaltaan virheetön ja ehjä betonitiili voidaan puhdistaa kevyesti painepesulla, jonka yhteydessä sammalta tai muuta irtoainesta poistetaan mekaanisesti. Huolellisesti puhdistettu katemateriaali käsitellään NowoClean-kasvustonestoaineella, joka puhdistaa ja poistaa piiloon jääneen kasvuston mahdollisimman tehokkaasti sekä palauttaa katteen pH-arvon ja emäksisyyden lähelle alkuperäistä.

Nowocoat tiilikattomaali

NowoCoat-tiilikattomaali soveltuu kaikkien betonisten kattotiilten pitkäaikaiseen suojaamiseen. Uusimpaan teknologiaan perustuva NowoCoat-tiilikattomaali sisältää kolmea eri sideainetta, jotka yhdessä takaavat laadukkaan ja erittäin kestävän lopputuloksen.

Tiilikattomaali levitetään korkeapaineruiskulla hyvin pestyyn ja kasvustonestoaineella käsiteltyyn betonitiileen kahteen kertaan. Maalauksessa tiili saa upean värin lisäksi uuden teknisen pinnan, joka palauttaa tiilen toiminnallisuuden alkuperäiseen tasoon vuosiksi eteenpäin. Tiilikaton maalaus tulee normaalisti ensimmäistä kertaa kysymykseen silloin, kun katolla on ikää 15–25 vuotta, tai katemateriaalin suojaava maalipinta on päässyt vaurioitumaan.

Nowodry käsittelyaine

Hyväkuntoisille tiilikatoille suositeltavat värittömät vettä ja likaa hylkivät NowoDry-käsittelyaineet estävät veden imeytymistä betonitiileen. Käsitelty katemateriaali kuivuu nopeammin sateen jälkeen, mikä hidastaa tuhoisan kasvuston uusiutumista ja rapautumista sekä pidentää katon elinikää.

Säännöllisellä huollolla suojaat kiinteistön

Katon säännöllinen kunnossapito ja huoltomaalaus suojaa katemateriaalia sään ja kasvuston rasituksia vastaan. Valitse ammattikäyttöön suunnitellut Nowocoat -tuotteet yhdessä oman urakoitsijan kanssa ja varmista kiinteistöllesi paras suojaus aurinkoa, sadetta, lunta ja muita ilmaston rasituksia vastaan.